Brf Olen i Funäsdalen

Fjällen mitt i byn

KONTAKT

Lämna dina kontaktuppgifter nedan för att få löpande information om Brf Olen.

    Platsen

    Här skiner Olen starkast

    Det här är verkligen en unik plats i ett härligt solläge, bara 200 meter från kabinbanan och dessutom mitt i Funäsdalens och fjällvärldens centrum.

    Olen erbjuder ett boende för dig som vill bo granne med det vilda, men samtidigt vill kunna koppla av och ha nära till bekvämligheter – och det är enkelt att förstå att lokalbefolkningen slagit sig ner på just den här platsen i generationer.

    I hjärtat av Funäsdalen

    Brf Olen är en förlängning av byn där du lever ett aktivt liv med skidåkning, längd, fiske, SUP-board, kanot, kajak, vandring, cykling och fågelskådning  precis utanför dörren.

    Njut av oslagbar natur, mysiga bagerier, hotell, restaurang, lounge, bar och Kulturcentrum som knyter ihop nutid med dåtid. Allt i princip utanför dörren.

    Oavsett om du bor permanent eller spenderar din ledighet här blir du snabbt en del av samhället och det är enkelt att säsongsbo, stanna permanent eller hyra ut, sommar som vinter.

    Jordens Arkitekter

    Olens arkitekter

    Man bygger inte toppklass utan hög integritet och kompetens hos dem som ritar husen. Därför valde vi Jordens Arkitekter. De valde inte den enkla vägen utan satte ribban högt redan från början.

    ”Vi tyckte att platsen påminner om ett Alperna i miniatyr med läget mitt i byn. Sen betydde nog vår gedigna erfarenhet av korslimmat trä en hel del för uppdragsgivaren,” berättar arkitekt Johnny Andersson. ”Den rikliga förekomsten av detta trä i såväl stomme som golv, tak och väggar ger också den härliga skogsdoften som hör till en sådan här plats.”

    Genom att låta sig inspireras av bygdens ursprung med härbren, timmerstugor och andra historiska byggnader skapade Jordens Arkitekter en brygga till våra tid.

    Högklassiga material som hållbart korslimmat trä av senvuxen gran ger styrka, fasader av hög fjällpanel förstärker känslan av att detta är hus som hör hemma i Funäsdalen. I en färgskala som passar läget perfekt.

    Den större byggnaden heter Magasinet och de hälften så stora kallas Gårdshusen. Men oavsett vilket du vill bo i så är känslan densamma. Vi har byggt dem för att maximera fördelarna med den här platsen, även utomhus, där de dessutom smälter in helt perfekt.

    Processen

    Inspirationen har hämtats från de härbren, timmer­stugor och andra historiska byggnader som står runt om i området.

    Vi började med ett vitt papper – och rätt mycket snö.

    Grannar ingår. Här bor redan 11 familjer permanent.

    Husen

    De liknar varandra, som syster och bror i samma familj, byggda för att maximera platsens fördelar och samtidigt smälta in i bymiljön.

    Den större byggnaden heter Magasinet och de hälften så stora kallas Gårdshusen. Men oavsett vilket du vill bo i så är känslan densamma. Vi har byggt dem för att maximera fördelarna med den här platsen, även utomhus, där de dessutom smälter in helt perfekt.

    Magasinhuset

    I Magasinhusen, med 10 lägenheter, finns en gemensam lounge som välkomnar dig att sitta ner och njuta av dagens sista ljus, ta något att dricka eller värma dig inne i bastun efter dagens skidåkning. Det finns två bastur, en bokningsbar och en som alltid är tillgänglig för alla i huset. Här hittar du också ett eget förråd med plats för skidor, cykel och annat.

    Gårdshuset

    I det mindre Gårdshuset finns bara fem lägenheter men även här har du tillgång till ett eget förråd med plats för skidor, cykel och annat.

    Områdets faciliteter

    Är man bara rätt klädd så kan man stanna utomhus länge i Olen. Här blir samlingsplatser för umgänge, grillkåtor för matlagning i det fria och naturligtvis är hela området en enda stor, vit, bilfri lekplats.

    Material

    Högsta fjällkvalitet – fast lite bättre i varje detalj

    Brf Olen är ritat av Jordens Arkitekter med hög kvalitet i varje detalj. Inspirationen har hämtats från de härbren, timmerstugor och andra historiska byggnader som står runt om i området.

    Genomtänkta materialval som korslimmat trä av senvuxen gran och fasader av hög fjällpanel gör att byggnaderna smälter in i miljön. I badrummet dominerar ljus, värme och gedigna material – allt noga utvalt.

    Interiör

    Visst känner du doften av skog?

    Här kan du krypa upp i de breda fönsternischerna framför de 2×3 meter stora fönstren och se på utsikten.

    Interiör

    Bättre än TV!

    Ät din middag med fjällen som fond.

    Gemensam relax

    After ski eller bike

    Efter en hård dag i den friska luften är det viktigt med en oas där du kan varva ner. Här är den! En relaxavdelning med hotellkänsla är det perfekta stoppet innan du går upp till lägenheten.

    Badrum

    Ditt eget

    Väl hemma hos dig kan du njuta av ett skönt badrum som snarare ger en gedigen känsla av kvalitet än av lyxhotell. Ljust, fräscht, harmoniskt och inbjudande.

    Kontakta mäklaren

    Är du intresserad av att köpa bostad i Brf Olen, centralt i Funäsdalen? Fyll i formuläret eller kontakta mäklarna direkt.

    Intresseanmälan

      Kontakta Brf Olen

      Är du intresserad av att köpa bostad i Brf Olen, centralt i Funäsdalen? Fyll i formuläret eller kontakta Pontus direkt.

      Intresseanmälan